Consells bucals durant l’embaràs

Consells bucals durant l’embaràs

L‘embaràs és una fase en la vida de les dones que provoca molts canvis fisiològics i hormonals i la nostra salut bucal es pot veure alterada per això. Hi ha diferents patologies que poden aparèixer amb més freqüència durant aquesta etapa i és clau preparar la nostra boca i mantenir-la en perfecte estat durant els 9 mesos. Avui volem donar-te una sèrie de consells per mantenir una adequada salut bucal durant l’embaràs.

  • La gingivitis pot aparèixer a partir del tercer mes d’embaràs. Les genives estan més inflamades per l’augment del flux sanguini. A més, els canvis hormonals també afecten la capacitat del cos per combatre la placa bacteriana. És important que utilitzis un col·lutori antisèptic i raspallis la teva boca després de cada àpat. Extremar uns hàbits d’higiene saludables durant els 9 mesos d’embaràs és bàsic per prevenir càries o el sagnat de genives. Utilitza el raspall i el fil dental amb regularitat.
  • Per evitar les nàusees i vòmits és recomanable consumir petites quantitats d’aliments com fruites, vegetals, llavors, làctics… Els vòmits poden provocar la pèrdua de minerals de les dents, els àcids de l’estómac van erosionant les peces i perjudicant les genives. No cal esbandir-se les dents immediatament després, millor esbandir-se amb aigua o utilitzar un esbandida davant vòmits freqüents. El raspallat extrem pot provocar desgast en les peces.
  • S’han d’evitar els tractaments dentals durant el primer trimestre de l’embaràs i en tot cas, han de tenir l’aprovació del ginecòleg per evitar possibles problemes.
  • És important anar al dentista almenys 1 cop durant l’embaràs perquè revisi l’estat de les teves peces dentals, i el mateix després del part.
  • Evita els aliments ensucrats i segueix una dieta saludable. Les primeres dents del bebè se solen desenvolupar després del primer trimeste d’embaràs. Cal incloure productes lactis, iogurt i formatge per assegurar els minerals essencials en el desenvolupament del nadó. Mastega xiclet sense sucre per evitar els sucres.

Aquestes són les principals recomanacions que s’han de mantenir durant l’embaràs. Consells claus que van a ajudar-te a mantenir una adequada salut bucal en tot moment i això afavorirà el bon desenvolupament del nadó.