Les taques dentals

Les taques dentals

El blanc de les peces dentals és un factor que es pot veure alterat per diferents factors, des de l’alimentació, fins als hàbits d’higiene de la persona o altres trastorns. L’aparició de taques a les dents és símptoma d’alteracions en l’esmalt, un aspecte que no hem de passar per alt ja que pot derivar en altres problemes. Per això, avui us volem parlar dels tipus de taques dentals que existeixen.

  • Les taques grogues o translúcides en la vora de les nostres peces dentals són les més comunes alteracions en l’esmalt. Es comença a deteriorar la capa externa de la dent a causa de diversos factors. Aquest deteriorament pot ser produït per un excés de pressió en les dents (bruxisme), un raspallat agressiu o l’ús de diversos productes blanquejadors. A més, el consum d’aliments àcids com vinagre, llimona o begudes energètiques, pot provocar aquest tipus de taques… Unes taques que també poden ser freqüents en persones amb trastorns d’alimentació o embarassades a causa dels vòmits freqüents, ja que els àcids gàstrics van danyant les peces.
  • A les dents també poden aparèixer taques blanques, símptomes d’una descalcificació en determinades àrees, el que probablement conduirà a una càries. D’altra banda, també poden originar-se per una mineralització insuficient en la formació de les dents definitives.
  • Les taques de color marró fosc també són molt freqüents en les dents a causa del consum de productes com el te, cafè o el tabac. Són taques que solen aparèixer en la superfície de les peces dentals.
  • L’acumulació de tosca també pot alterar l’equilibri del nostre esmalt i afavorir l’aparició de taques en tons marrons a les nostres peces. S’acumula placa bacteriana a les dents a causa d’una deficient higiene oral. Són taques que se solen eliminar amb un raspat i una neteja professional.

La solució més eficaç per eliminar aquestes taques és el blanquejament dental. A Dental Vallès som especialistes en estètica dental i gràcies als nostres tractaments li tornem el blanc a les dents. Però sobretot és clau tenir cura de la higiene bucal i acudir a un professional per a neteges periòdiques. Aquesta és l’única manera de controlar la salut de les nostres peces dentals i evitar així problemes majors en un futur.