Aliments per enfortir les dents

Aliments per enfortir les dents

L’alimentació influeix de forma directa en la salut de la nostra boca, per això és recomanable mantenir una dieta sana i equilibrada que reforci el nostre organisme en general i també l’estat de les nostres dents. A més d’eliminar del nostre menú aquells aliments que continguin sucres en excés, és important incloure alguns altres que van a enfortir les nostres peces dentals. Avui us deixem una llista dels millors aliments per a la nostra boca.

  • Els fruits secs són altament recomanables per a la salut de la boca pel seu alt contingut en calci, potassi, fòsfor, zinc i magnesi. Volem destacar les nous i ametlles pel seu gran poder de protecció de l’esmalt. Reconstrueixen de forma natural la capa de les dents que és eliminada pels aliments àcids. A més, són una font de proteïna altament recomanable.
  • Els làctics com el formatge i el iogurt aporten calci i proteïnes per enfortir les peces dentals. El formatge eleva el PH de la boca i augmenta la quantitat de saliva evitant la formació de càries.
  • Quant als líquids, el te verd és altament recomanable ja que combat la inflamació i les possibles infeccions generades pels bacteris que s’acumulen a les dents. A més, aporta dosis d’antioxidants que enforteixen les peces dentals.
  • L’aigua tampoc pot faltar en la teva dieta i en gran quantitat. Tant per a la salut de l’organisme en general com per a la salut bucal. Elimina els residus, ajuda a mantenir alts nivells de saliva i combat la càries.
  • Les verdures de fulla verda també han de formar part del teu menú diari per la seva gran aportació de minerals i vitamines. Són baixes en calories i a més tenen molts beneficis per a les dents. Opta per els espinacs, riques en calci, àcid fòlic, vitamina B… Pots consumir-les en amanides, remenats, en receptes amb llegums o fins i tot en batuts. Contenen grans beneficis per a tot l’organisme.
  • El salmó també és perfecte per enfortir les dents gràcies al seu contingut en Omega 3 i vitamina D.
  • Fruites com la poma i hortalisses com les pastanagues o l’api són perfectes per mantenir la salut de la teva boca. Afavoreixen la masticació i amb això la producció de saliva, generant una neteja de dents i genives.

Aquests són alguns dels aliments més importants per a la salut de les teves dents. Recorda afegir aquests aliments a la teva dieta i a més mantenir una higiene dental adequada. Les teves dents sempre lluiran radiants. La salut del teu organisme comença per mantenir una boca sana. Pren nota!