Aliments que t’ajuden a prevenir la càries

Aliments que t’ajuden a prevenir la càries

La càries és una malaltia que danya la nostra dentadura de manera progressiva, al destruir els teixits de les dents i fer que les nostres peces dentals es trenquin. Tot i que es tracta d’un trastorn comú, hem de prevenir l’aparició de la càries i així mantenir una salut bucal en perfecte estat. Avui volem explicar-vos els molts aliments que existeixen que ens ajudaran a evitar la formació de càries.

  • Els aliments rics en fibra ajuden en la producció de la saliva, pel que són totalment recomanables per evitar la càries. La saliva és la major barrera natural que tenim davant la càries. Es recomana el consum de fruites seques com dàtils, panses, figues, així com cacauets, ametlles… També els cereals van a mantenir les genives sanes. El seu contingut en ferro i vitamina B és un plus que enforteix la nostra salut bucal.
  • Els productes que contenen calci com la llet, el iogurt i el formatge són els més recomanats per protegir les dents de la càries dental. El formatge ajuda a neutralitzar la formació d’àcids i amb això, l’erosió dental.
  • Les millors fruites per als nostres dents són les pomes, ja que eliminen la placa dental i refresquen l’alè. La seva acció és semblant a la d’un raspall de dents. En el cas de consumir fruites més dolces com el raïm o plàtan, és important rentar-se les dents a continuació. També són bones les maduixes i el kiwi.
  • Pel que fa a les verdures, algunes de les millors per a la prevenció de càries són la pastanaga (millor crua) o l’api, així com les verdures de fulla verda com les bledes, espinacs, bròquil … La ceba és un aliment amb alt contingut en substàncies anti-bactericides, pel que et va a ajudar en la lluita contra la càries.
  • D’entre els peixos, destaca el salmó pel seu contingut en vitamina D i omega 3.
  • I pel que fa a les begudes, la més òbvia, l’aigua. Hidrata i neutralitza els bacteris. El te verd també és recomanable i ajuda a prevenir la càries. És important sobretot evitar begudes ensucrades com sucs o refrescos.

Mantenir una dieta saludable és bàsic per evitar la formació de càries o l’aparició d’altres malalties dentals. Anota bé aquests aliments i comença a pensar ja en la salut de la teva boca. La teva salut bucal és tan important com la teva salut general. Posa en pràctica els nostres consells i lluiràs el millor somriure.