Claus per cuidar els implants dentals

Claus per cuidar els implants dentals

Els implants dentals són la solució perfecta a molts problemes estètics i funcionals de la boca. És un procediment senzill i bastant comú que requereix d’un adequat manteniment posterior per perllongar la seva durada en el temps. La higiene bucal és clau per a l’èxit dels implants dentals a llarg termini. Avui et donem una sèrie de consells sobre el correcte manteniment dels implants.

  • És important prevenir el risc de certes malaties com la gingivitis, la periodontitis i les càries, ja que aquestes poden danyar significativament l’estat dels implants. Per això, la higiene bucal és clau per mantenir a ratlla totes aquestes bacteris de la boca.
  • El raspallat és essencial, però s’ha de fer de manera correcta, amb raspalls de duresa mitjana i a més has de raspallar també la llengua. Opta per raspalls específics per als implants que puguin tenir accés a tots els buits i afavoreixin una higiene completa i eficaç.
  • Per accedir a tots els buits, també pots utilitzar fil dental on el raspall no arribi. Completa la higiene amb un bon col·lutori que mantingui el bon estat de les teves dents.
  • La geniva de l’implant no sol ser tan forta com la de les dents i aquí es pot acumular major quantitat de placa bacteriana. Cal intentar que no es generin processos d’inflamació que posin en perill els implants.
  • El tabaquisme és un factor de risc important per al fracàs de l’implant. Has d’evitar mals vicis si vols mantenir els teus implants en perfecte estat. El tabac taca les corones dels implants i les dents, ia més pot disminuir l’efectivitat d’integració de l’implant, així com reduir la capacitat de defensa de la geniva davant bacteris.
  • En el manteniment d’una adequada salut bucal sempre entra en joc l’especialista. És important acudir de manera periòdica a un professional perquè revisi l’estat dels teus implants i previngui possibles problemes.

Aquestes són només algunes de les claus que s’han de seguir per mantenir els implants dentals en perfecte estat i afavorir la seva durada en el temps. El manteniment en qualsevol tractament dental és una cosa bàsica per collir l’èxit i depèn exclusivament del pacient. Pren nota d’aquests consells i aposta per la cura de la teva salut bucal.