Com escollir la pasta de dents adequada per la teva boca?

Com escollir la pasta de dents adequada per la teva boca?

El dentifrici és una part fonamental de la higiene bucal. Tan important és escollir un raspall de dents adequat per a la boca, com saber triar la pasta de dents que compleixi amb les teves necessitats. Hi ha multitud de dentifricis en el mercat en funció dels objectius de cada persona i és important saber quin és l’adequat per a tu. Per això, avui us explicarem les diferents pastes de dents que existeixen i quins són els seus principals objectius.

  • Prevenció de càries: A l’hora de prevenir la formació de càries és important optar per una pasta de dents que contingui fluor. Ajuda a remineralitzar l’esmalt, reforçar-lo i així eliminar la placa bacteriana.
  • Sagnat de genives: Aquest problema apareix quan s’acumula la placa bacteriana a la nostra boca i pot provocar problemes més greus i malalties periodontals. És important controlar aquest problema i fer servir pastes de dents amb fluor i clorhexidina. Aquesta última substància pot tenyir lleument l’esmalt, per això, són dentifricis que no s’han d’utilitzar més de dues setmanes i s’han d’alternar amb altres pastes de dents.
  • Infantils: Per als més petits de la casa es recomana utilitzar pastes de dents específiques, amb una concentració de fluor petita, ja que els nens solen empassar una mica la pasta. Fins a l’edat de 12 anys no hauran d’utilitzar pastes per a adults.
  • Sensibilitat dental: Aquest tipus de pastes enforteixen l’esmalt per així ajudar a combatre els efectes de la sensibilitat dental. Són dentifricis que tapen els porus que s’han produït a la dentina i que connecten amb els nervis de la dent.
  • Blanquejament: Les pastes blanquejadores no serveixen per si soles per blanquejar les peces, sinó que reforcen i mantenen els efectes del tractament de blanquejament dental realitzat per un professional. Aquests dentífrics a més faciliten l’eliminació de les taques lleus produïdes pel cafè, tabac, o altres elements.
  • Halitosi: Per evitar el mal alè és prioritari vigilar el que es consumeix i a més reforçar la higiene bucal amb dentifricis amb sabors frescos com menta, romaní, poma …
  • Ortodòncia: Aquest tipus de dentifricis estan especialment pensats per a persones amb ortodòncia ja que, a més de protegir l’esmalt, també reforcen i calmen les genives que tan sensibles solen estar.

En moltes ocasions, no coneixem les característiques de la nostra boca i per això no som conscients del dentifrici que més ens convé. És important, per això, preguntar a un professional sobre la fórmula adequada per als nostres dents. Cada boca és diferent i cada dentifrici també. Per això, aposta per la pasta de dents adequada a les teves necessitats i afavoreix una higiene bucal òptima i duradora.