Com evitar el bruxisme?

Com evitar el bruxisme?

El bruxisme és l’hàbit de cruixir les dents i la mandíbula el que es tradueix en el desgast de les peces dentals, així com en mals de cap, de mandíbula i fins i tot alteracions del son. És un problema que pateix més del 70% de la població, tant adults com nens i encara que és més freqüent durant la nit, també es pot patir durant el dia. Avui volem aprofundir més sobre aquest hàbit i t’expliquem algunes formes per solucionar-ho.

El bruxisme està molt relacionat amb l’estrès, els nervis i l’ansietat, encara que també determinats factors genètics poden influir. És un hàbit nerviós involuntari que encara que no es pot prevenir, sí que es pot detectar de forma precoç per evitar problemes majors en un futur.

La solució més habitual per a aquest problema són les fèrules de descàrrega o protectors bucals que van a protegir les dents davant aquest desgast continu i van a relaxar la musculatura. Existeixen a més altres mètodes que poden reduir el problema. Adquirir hàbits de relaxació és un d’ells. Es recomana acudir a un fisioterapeuta o un professional d’aquest àmbit a què ens ajudi amb tècniques de relaxació i massatges. L’objectiu és anar reeducant la postura per relaxar la musculatura i la mandíbula.

L’esport també alleuja tensions i pot reduir aquest hàbit. També es recomana evitar el consum de substàncies estimulants com el tabac, cafè, te o altres begudes energètiques que ens poden sobreexcitar i provocar episodis nerviosos.

El bruxisme és més freqüent a la nit, per la qual cosa es recomana adquirir unes rutines que afavoreixin la relaxació abans d’anar-se’n al llit, com una dutxa prèvia, no fer exercici just abans d’anar a dormir o evitar l’alcohol i cafè.

El primer pas per posar-li solució a aquest problema és la seva detecció, de manera que una visita al dentista és el més recomanable. L’objectiu és frenar el desgast de les peces dentals. Un professional estudiarà el teu cas i t’assessorarà sobre les diferents solucions. La teva dentadura t’ho agrairà. Cuida la teva salut bucal a Dental Vallès!