Com raspallar les dents amb ortodòncia?

Com raspallar les dents amb ortodòncia?

La higiene bucal és clau per mantenir un estat de salut òptim i alhora afavorir l’estètica de les nostres dents. Aquesta higiene s’ha de reforçar davant determinats tractaments, com és el cas de l’ortodòncia, que marcarà el desenvolupament de la nostra boca i del nostre somriure. A vegades, és complicat mantenir higienitzats els brackets per la dificultat d’accés a determinats llocs de la cavitat bucal. Per això, avui volem donar-vos un seguit de consells per raspallar les dents amb ortodòncia de forma correcta.

  • És clau raspallar les dents immediatament després de cada menjar, ja que les restes poden quedar atrapats entre els brackets i les dents i provocar l’aparició de bacteris a la boca, el que produeix càries i altres problemes com l’halitosi.
  • Si estàs en els teus primers dies de tractament, et recomanem realitzar diversos rentades bucals amb aigua tèbia i dues cullerades de bicarbonat de sodi. Aquest col·lutori aconseguirà eliminar els bacteris de la cavitat bucal i els brackets.
  • Utilitza un raspall tou per raspallar la part que es troba entre els brackets i la geniva i després la part de baix de l’ortodòncia. Has de realitzar un moviment suau, circular, i de dalt a baix.
  • A continuació, opta per raspalls interdentals o interproximals per netejar correctament els laterals de l’ortodòncia i els filferros i eliminar les restes que poden haver-se quedat atrapats.
  • És important que no oblidis utilitzar el fil dental entre les dents i passar-ho també pel filferro per perfeccionar aquesta higiene i eliminar qualsevol tipus de resta.
  • Per finalitzar, fa servir una esbandida bucal de menta sense alcohol que t’ajudi a mantenir la boca fresca, neta, amb bon alè i que afavoreixi l’eliminació de tot tipus de bacteris en les parts on el raspallat no ha pogut arribar.
  • Els tractaments d’ortodòncia requereixen visitar de manera periòdica al ortodoncista. Aquest pas és clau durant tot el procés i afavorirà l’èxit del tractament. El professional revisarà cada mes l’estat de les teves brackets i realitzarà una neteja més minuciosa.

Aquests són només alguns dels consells que et permetran mantenir en perfecte estat la teva ortodòncia i així la teva salut bucal. La higiene és clau durant aquest tipus de tractament i afavorirà el bon resultat. Posa’t en mans dels nostres professionals i comença a cuidar el teu somriure amb la nostra ortodòncia.