Com solucionar la inflamació de genives?

Com solucionar la inflamació de genives?

La inflamació de genives és un problema molt comú que la major part de la població pot arribar a patir en algun moment de la seva vida. Pot ser degut a multitud de factors i és important identificar l’origen del problema per poder solucionar-ho. Des del tabac, la falta d’higiene o un mal raspallat, la malaltia periodontal, hormones, quimioteràpia… Les causes poden ser molt variades. Avui et proposem algunes solucions per eradicar amb el problema:

  • La higiene és clau. Has de realitzar un raspallat adequat, suau i utilitzar fil dental per eliminar tota la placa bacteriana que es va acumulant. Raspallar amb suavitat la part superior, posterior i frontal de les dents dues vegades al dia, matí i nit, i també després dels àpats.
  • Opta per un raspall suau, ja que raspallar les dents de forma brusca provoca més danys que beneficis i trenca la protecció de les peces bucals.
  • El fil dental s’ha d’utilitzar un cop al dia, de forma acurada i no abusar d’ell, ja que pot irritar les genives.
  • És recomanable realitzar un col.lutori bucal amb una barreja d’aigua i sal. És un remei que ajudar a alleujar el problema, redueix la inflamació i elimina els agents bacterians de la boca. L‘oli de clau també és un remei natural que pot alleujar el problema fins que vagis a un especialista. Aplica tres vegades al dia directament sobre les genives.
  • Evita el consum de tot tipus de productes que puguin agreujar el problema, com l’alcohol o el tabac. Els col.lutoris agressius també poden irritar les genives. Per contra, has de beure aigua de forma abundant per eliminar residus i bacteris de forma constant i mantenir una dieta saludable rica en vitamina C, àcid fòlic i calci.
  • Visita a un professional de forma periòdica per a una neteja bucal i una revisió de l’estat de les teves peces dentals. En ocasions, aquesta inflamació de genives és símptoma d’un altre problema més greu. És important que el dentista informe del tractament més adequat per així mantenir una salut bucal adequada en tot moment.

Aquests són només alguns dels consells per tractar la inflamació de genives. Recorda que en una bona higiene dental pot estar la base de tot. Cal prevenir abans de curar. Les visites al dentista han de convertir-se també en un hàbit que et va a ajudar a mantenir una salut bucal perfecta.