Coneixes les diferents tècniques de raspallat dental?

Coneixes les diferents tècniques de raspallat dental?

Una higiene bucal adequada comença amb un raspallat de dents després de cada menjar i l’ús d’un col·lutori i fil dental per completar la higiene. Avui ens volem centrar en el raspallat dental, un hàbit que s’ha de començar a realitzar ja en els primers anys de vida amb raspalls adaptats a cada edat. L’important és adquirir aquest costum i apostar sempre per un raspallat de dents com a mínim 3 vegades al dia.

Un correcte raspallat dental evita la formació de placa bacteriana i afavoreix una òptima salut bucodental per així evitar altres patologies o malalties dentals. Cal ser minuciós i raspallar les dents amb molta atenció i detall per assolir tots els buits de la nostra cavitat bucal. La durada del raspallat normalment va de 2 a 3 minuts i és important esperar mitja hora després de cada menjar per procedir a la higiene. I tu, com et raspalles les dents? Saps que hi ha diferents tècniques? En aquest article te’ls expliquem.

  • Tècnica de Bass: Consisteix en posar el raspall amb una inclinació de 45º des de la unió de la geniva amb la dent, i es realitza un vibració en sentit horitzontal i així fer un moviment des de la geniva cap a la vora de la peça. Per a les cares internes de les dents, es renta verticalment.
  • Tècnica de Bass modificada: Està tècnica és igual que l’anterior però en comptes de realitzar moviments vibratoris, són de rotació. Moviments curts on es pressiona lleugerament sense desplaçar el raspall del seu punt de suport.
  • Tècnica circular: És un mètode recomanat per als més petits de la casa, perquè vagin adquirint l’hàbit. Consisteix en fer moviments circulars sobre les dents.
  • Tècnica de Charters: Aquesta tècnica és útil per a les àrees interproximals. El raspall es col·loca a 45º respecte de l’eix major de la dent cap a la superfície masticatòria. S’exerceix pressió perquè penetri en l’espai d’entre les dents amb un lleuger moviment rotatori des de la zona de masticació cap a la geniva.
  • Tècnica de Stillman: Es col·loca a 45º respecte de l’arrel de les dents sobre la zona de la geniva. Una part sobre la geniva i una altra sobre la dent. Es exerceix una lleugera pressió i es realitzen vibracions. Es realitza un moviment des de la geniva cap a la dent.

La tècnica de raspallat dental més destacada i la més recomanada és la tècnica de Bass modificada. Encara que tot depèn de cada persona i les seves característiques, si porta ortodòncia, si pateix malaltia periodontal … A vegades, és més important la qualitat del raspallat que la freqüència d’aquest. Pel que és clau prestar atenció i realitzar el raspallat amb molta atenció i detall. Si tens algun dubte, posa’t en contacte amb els nostres professionals i t’assessorarem sobre la tècnica de raspallat dental més adequada per al teu cas.