Cuida la teva salut bucal per Setmana Santa

Cuida la teva salut bucal per Setmana Santa

La Setmana Santa s’acosta i amb ella arriben els dolços típics d’aquestes dates, les sortides d’oci i les escapades en família, amb amics, escapada romàntica … És una època festiva que coincideix a més amb l’inici de les bones temperatures i el benestar de la primavera, una temporada ideal per gaudir del temps lliure. Ens anem de vacances però no hem de descuidar mai la nostra higiene dental si no volem lamentar després els possibles excessos.

Davant de tanta sortida d’oci i viatges, es recomana l’ús de kits dentals que podràs portar sempre amb tu. Un necesser dental de mida reduïda que et permetrà tenir sempre a mà el raspall de dents, el dentifrici i el col·lutori per poder netejar les dents en qualsevol moment i després de cada àpat. Si ets dels que prefereixen el raspall elèctric, al mercat existeixen també versions elèctriques que van a ocupar un espai mínim a la teva bossa o maleta.

A més de mantenir una adequada higiene dental, cal evitar el consum excessiu dels dolços típics de la data. Per Setmana Santa abunden les llesques amb ou, mones de pasqua, bunyols, llet fregida, neules, flors dolces… Un excés de sucres que pot generar l’aparició de càries o d’altres malalties dentals a la nostra boca a causa de l’acumulació de bacteris i àcids. El secret està en la moderació i en mantenir una estricta higiene dental després de la ingesta d’aquests aliments. A més, els caramels són també protagonistes de la Setmana Santa i de les processons, per la qual cosa és important vigilar als més petits de la casa per evitar que consumeixin de manera excessiva.

Després de la ingesta de sucres es recomana esbandir la boca amb aigua abans del raspallat per evitar que el sucre pugui erosionar l’esmalt de les peces dentals. A més, si en algun moment no portes amb tu el raspall de dents, opta pels xiclets sense sucre. Redueixen el risc de càries i també t’ajuden a salivar.

Segueix aquestes recomanacions i gaudeix de la Setmana Santa amb responsabilitat. Els excessos poden passar factura a les teves dents a posteriori, per la qual cosa és clau que mantinguis una adequada higiene bucal en tot moment. Els capricis dolços estan permesos però sempre amb moderació. La teva salut general i la salut de les teves dents t’ho agrairan!.