Curiositats sobre les dents

Curiositats sobre les dents

Creus que saps tot sobre les nostres dents? No tot el misteri de les nostres peces dentals es resol en la consulta d’un dentista. Hi ha molts altres dades que converteixen a les dents en una part molt interessant del nostre cos. Avui et deixem una sèrie de dades curioses sobre les dents que segur que no sabies.

  • La majoria de persones creu que per mantenir una adequada salut bucal s’ha de raspallar les dents immediatament després de cada àpat. Però no és així. Quan acabes de dinar, la teva boca està plena de saliva i dels àcids dels aliments. Si això es combina amb els químics de la pasta de dents pot provocar danys en l’esmalt. L’ideal, és esbandir bé la boca primer amb aigua i esperar mitja hora per al raspallat dental.
  • Les dents no només serveixen per menjar i per protegir la nostra cavitat bucal. També tenen una funció protectora davant un episodi de por. Per això, és normal que si una persona està espantada comenci a carrisquejar les dents.
  • Coneixes l’origen del primer raspall de dents? El primer objecte similar a un raspall es va trobar en l’Antic Egipte. Era un instrument fet amb trossos d’estelles de fusta que servien per netejar la dentadura. Després van aparèixer altres raspalls una mica més evolucionats i procedents de l’Antiga Xina. Tenien el mànec de bambú i pues de senglar per higienitzar les peces dentals.
  • ¿I l’origen del dentifrici? La pasta de dents o el tub que fem servir actualment es va comercialitzar per primera vegada en la història als Estats Units, el 1896.
  • Hi ha persones amb moltes rareses dentals en el seu cos i és que un 4% de la població mundial té peces dentals en zones alienes a la boca. Una altra dada curiosa és el d’un jove indi que patia intensos dolors a la mandíbula i van descobrir que tenia 200 peces dentals extra.
  • Sabies que la salut bucal pot afectar la salut de la resta de l’organisme? Hi ha un vincle directe i les dents poden relacionar-se amb moltes dolències i malalties. Per exemple, una desalineació dental o perdre una dent pot perjudicar l’estructura del cos, el que pot provocar mal d’esquena i columna.
  • Les dents també poden donar-se, i a Noruega hi ha bancs de dents on els nens poden portar les seves dents de llet per així ajudar a la ciència.

Aquestes són només algunes de les curiositats sobre les nostres dents. Què t’han semblat?. Està comprovat que les dents no només serveixen per menjar i mastegar. Té cura de la salut de les teves peces dentals i afavoreix així el seu estat òptim durant molt de temps.