Falsos mites sobre els aparells d’ortodòncia

Falsos mites sobre els aparells d’ortodòncia

A l’hora de sotmetre’ns a un tractament d’ortodòncia, sorgeixen molts dubtes i pors a causa de la desinformació i als mites que circulen sobre els aparells d’ortodòncia. Preguntes com, fa mal? He de portar una dieta especial? o és només una qüestió d’estètica ?. Avui volem resoldre aquestes i moltes altres dubtes sobre aquest tractament per eliminar els possibles pors que existeixen davant l’ortodòncia.

  • L’ortodòncia és només per a l’adolescència? Fals. Encara que és cert que per corregir problemes d’espai a la cavitat bucal es recomana començar el tractament d’ortodòncia com més aviat ja que la boca dels més petits de la casa està en ple desenvolupament i és més fàcil de modelar. A dia d’avui, més del 25% de pacients en ortodòncia són adults.
  • Moltes persones creuen que l’ortodòncia només s’utilitza per corregir problemes estètics, però no és així, l’objectiu del tractament és alinear les dents i normalitzar la mida i la posició del maxil·lar i la mandíbula. D’aquesta manera, s’aconsegueix una dentadura eficient, sana i bella.
  • Els aparells bucals sí que necessiten cures especials a l’hora de dur a terme la neteja i higiene bucal, ja que poden quedar més residus entre les dents.
  • Cal modificar els hàbits alimentaris al portar ortodòncia? Fals. No hi ha aliments prohibits per a pacients que porten aparells, només cal extremar la precaució amb els aliments durs que puguin trencar l’aparell i allargar el tractament.
  • Per prémer més l’aparell, l’efectivitat del tractament no serà més gran. Els brackets poden produir una mica de dolor quan es va ajustant l’aparell, però passa amb el pas dels dies.
  • Moltes persones creuen que el tractament d’ortodòncia dura molts anys, però no sempre és així. Tot depèn de les característiques de cada pacient.
  • Un dels mites que s’ha difós sobre els aparells és que la resina que s’utilitza per enganxar els brackets taca les peces dentals. Això és totalment fals, ja que es tracta d’un material especial per a aquest tractament.
  • Els brackets tradicionals són més efectius que els estètics? Fals. Actualment els tractaments d’ortodòncia són igual d’efectius, de manera que la por o la vergonya que passen molts nens quan porten ortodòncia s’elimina fàcilment amb una ortodòncia estètica o invisible, Invisalign.

Aquests són alguns dels mites que existeixen sobre els tractaments d’ortodòncia. Presta atenció a cada un d’ells i no et deixis portar per una falta d’informació. El més important és anar a un professional a què t’assessori i estudiï el teu cas de forma personalitzada. En Dental Vallès cuidem de la teva estètica dental i de la teva salut bucal!.