La salut bucal dels més petits, odontopediatria

La salut bucal dels més petits, odontopediatria

La cura de les dents i de la salut bucal ha de començar pràcticament des de que neixen les primeres dents. És en l’etapa del biberó on poden aparèixer les primeres càries i per això és fonamental iniciar la relació amb l’odontòleg des de petits. Es recomana que la primera visita al dentista es realitzi en complir el primer any d’edat. Això és la odontopediatria, l’odontologia per a nens.

A Dental Vallès som especialistes en odontopediatria i el nostre equip de professionals s’encarrega de la cura oral preventiva i terapéutica dels més petits de la casa, nadons, nens i adolescents. L’objectiu és afavorir un bon desenvolupament de la dentadura i afermar en els pacients uns hàbits d’higiene adequats que es van a mantenir durant tota la seva vida. Els problemes en les dents de llet poden traspassar a les dents definitives i amb això perjudicar el correcte desenvolupament de la dentadura.

Una visita primerenca al dentista és clau i a més redueix la por dels pacients. Es afavoreix una bona relació entre el nen i l’odontòleg de forma periòdica i els més joves ja no senten pànic davant el fet d’acudir al dentista. Es crea una relació de confiança i cooperació i es genera un gran ambient dental.

És important a més que es visiti a l’ortodoncista als pocs anys d’edat. Aquest va a detectar, corregir i evitar problemes de posició de les dents, per així garantir el correcte desenvolupament de la dentadura. I no només això, sinó que a més el ortodoncista:

Corregeix hàbits de succió o deglució
Crea espai per a les dents que encara han de sortir i deixa espai per les dents definitives
• Simplifica o fins i tot evita el tractament d’ortodòncia
• Redueix o elimina problemes respiratoris
• Proporciona una correcta relació entre el maxil·lar i la mandíbula
• Redueix el risc de patir traumatismes a les dents prominents

La cura de la salut oral ha de començar en els primers anys de vida. És important que els pares siguin conscients de la importància de portar els seus fills a l’odontòleg des de petits ja que, d’això, dependrà el correcte desenvolupament de la seva dentadura definitiva. Recorda que el somriure s’ha de cuidar des de la infància. Deixa la salut bucal dels més petits en les nostres mans!