La salut de les teves genives

La salut de les teves genives

Les genives són una part clau de la nostra salut bucal i formen part del nostre somriure. Una geniva sana i cuidada farà que llueixis unes dents perfectes i un somriure radiant. És important controlar l’estat de les nostres genives per així poder mantenir-les sempre en perfecte estat o acudir a un especialista en cas contrari. Per això hem de tenir en compte una sèrie d’aspectes que avui us volem explicar. Es tracta de pistes per ajudar-nos a descartar o conèixer l’inici d’una malaltia periodontal.

  • Hi ha diferents símptomes que ens poden alertar de que les nostres genives no estan sanes, com per exemple, el sagnat, mal gust o mala olor a la boca, sensibilitat dental o fins i tot aparició de pus o substàncies similars. També poden formar-se bosses profundes entre les peces dentals i les genives, el que revela un mal estat de salut del teixit gingival. Són símptomes i molèsties que pateixen gran quantitat de persones a partir dels 30-35 anys i l’origen està en la placa bacteriana, el que pot donar lloc en un futur proper a la gingivitis o periodontitis.
  • El color és un signe clau per conèixer l’estat de salut de les nostres genives. Aquestes han de ser d’un color rosat, el que indica que la irrigació sanguínia és la correcta. Si per contra, el teu color és més fosc, en una tonalitat rogenca és un senyal clar d’alerta. També les persones fumadores poden presentar melanosi gingival i les seves genives són més fosques.
  • L’arrel també ens pot alertar de problemes periodontals. La geniva ha de cobrir completament l’arrel de cada peça dental per protegir la nostra dentadura de factors externs. Si per contra en la teva dentadura pots apreciar alguna arrel, és que pateixes retracció de les genives, pel que pot existir un problema bucodental que s’ha d’identificar perquè no vagi a més.
  • Un altre factor que ens pot alertar d’una possible malaltia bucal és la mida de la geniva. Si està inflada o no és de la mida adequada, has d’acudir a un especialista per identificar les causes.

L’important per mantenir unes genives sanes és que acudeixis de forma periòdica a una clínica dental i que a més segueixis uns hàbits d’higiene saludable. Raspallar tres vegades al dia, utilitzar fil dental i dentifrici específic per genives o canviar el raspall de dents cada 3 mesos, entre d’altres consells.