Mals hàbits per a la nostra salut bucal

Mals hàbits per a la nostra salut bucal

La salut bucal i l’estat de les nostres peces dentals es pot veure afectada per una sèrie d’hàbits que en moltes ocasions realitzem sense adonar-nos però que poden perjudicar greument les nostres dents. Per això, avui volem informar-vos d’algunes accions nocives per a la boca. És moment de prestar atenció i modificar alguns hàbits si vol protegir la salut de les seves dents.

  • Alguns d’aquests mals hàbits comencen amb el raspallat dental. Un mal i inadequat raspallat pot danyar les nostres peces dentals. Evita raspallar-te les dents amb molta força, ja que això no va a eliminar més bacteris ni més restes de menjar, sinó que provocarà danys i desgast en l’esmalt i recessió gingival. El raspallat ha de ser suau i amb moviments circulars.
  • No us renteu les dents abans de prendre aliments àcids ni just després de fer-ho. Cal esperar almenys mitja hora per raspallar les dents ja que si et raspalles immediatament després pots generar danys en l’esmalt de les dents, que en aquest moment està debilitat. I el mateix passa abans del consum. La teva boca quedarà indefensa davant d’aquests aliments ja que la higiene elimina la secreció salival, el que protegeix la teva boca dels àcids.
  • Mossegar un llapis també és un mal hàbit que pot danyar les nostres peces, ja que amb el temps, les dents i l’esmalt es poden desgastar i fins i tot moure.
  • Cruixir les dents també provoca desgast i trencament de les nostres peces dentals. És el que s’anomena bruxisme i pot solucionar-se amb una fèrula dental.
  • Hi ha certs medicaments que poden provocar síndrome de boca seca i això provoca que la cavitat bucal pugui estar més exposada a càries i altres malalties de genives a causa de la falta d’humitat. En aquest cas, s’ha de buscar una alternativa per incrementar la secreció salival.
  • Un altre problema que pot afectar les nostres dents és l’acidesa estomacal. Aquest àcid puja fins a la nostra boca i pot provocar danys en l’esmalt. I el mateix passa amb episodis de vòmits freqüents, el que produeix gran desgast a les dents. És important esbandir-se la boca amb aigua i esperar mitja hora abans del raspallat dental.

Aquests són alguns hàbits que poden perjudicar seriosament l’estat de les nostres peces dentals. Pren nota i evita aquest tipus d’accions si vols mantenir una salut bucal en perfecte estat. Davant de qualsevol dubte, posa’t en mans d’un professional. A Dental Vallès cuidem de les teves dents amb tractaments personalitzats i a la mida de cada pacient.